Rickard Lönn + politiken = sant

Rickard Lönn. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Som vi skrev om på HK igår bryter alltså RIK och Rickard Lönn, 27, kontraktet efter säsongen. Han vill fortsätta spela handboll, men samtidigt ge sig in på den politiska banan.

Vänsternian berättar i en intervju med Göteborgs-Posten att hans samhällsintresse har växt successivt.
– Jag kände att jag ville engagera mig och gick med i Liberalerna. Nu har jag uppdrag för min valkrets Örgryte-Härlanda, där jag också sitter i styrelsen, och har för avsikt att engagera mig inför valet 2018.
Särskilda hjärtefrågor?
– Skolan, idrott och hälsa ligger mig nära. Det är viktiga områden där mycket kan förbättras, säger Rickard Lönn.

Allt mindre speltid och en känsla av förändring var anledningar till att den hårfagre hårdskytten valde att ge skilda vägar med RIK. Han förtydligar samtidigt att det inte finns någon schism mellan han och klubben. Han berättar även för GP att han ser en framtid inom elithandbollen, men inte riktigt vart.

– Det är klart att jag inte är främmande att bege mig utomlands om chansen dyker upp. Samtidigt är jag och min sambo så rotade i Göteborg att jag gärna spelar i närområdet – jag är öppen, säger Rickard Lönn.
En sådan lösning skulle också ge mer tid för det politiska engagemanget.
– Jag har funderat mycket, känner att jag vill utvecklas och lära mer. Ända sedan tonåren har det varit handboll, handboll och handboll i mitt liv. Det har gett mig otroligt mycket – samtidigt känns det som att jag har missat något av det som händer i samhället. Jag vill ta igen, ta del och påverka, säger Rickard Lönn och förklarar varför just skolfrågor engagerar.

Lönns pappa jobbar själv inom skolan som rektor och har varit med och inspirerat till sonens växande samhällsintresse.
Även kantspelaren Tobias Östanbäck och målvakten Tony Heeringson lämnar RIK efter säsongen, skriver GP och fortsätter att citera RIK:s sportchef Henrik Lundström som förklarar att man gör en klar satsning på egna unga talanger även att det är tungt att ta farväl av gamla trotjänare.

 

Länk till hela artikeln på GP: https://www.gp.se/sport/handboll/handbollsprofilen-ger-sig-in-i-politiken-1.4141306