Restaurangen vill servera starköl och vin på Hallbys matcher

Träning i Idrottshuset arena under en träning med det svenska landslaget i handboll den 3 januari 2017 i Jönköping. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Vill du ha en långburk eller ett glas rött i handen på nästa hemmamatch i handboll? Eller förstör det för sportupplevelsen? Förslaget är i alla fall på bordet från en restaurang i Idrottshuset i Jönköping, rapporterar Jönköpings-Posten.

Jönköpingslaget Hallby IF stod för två starka säsonger i damernas- respektive herrarnas serier i år. Damerna tog en imponerande fjärdeplats i Allsvenskan samtidigt som herrarna lyckades sluta tia i sin debutsäsong i Handbollsligan.

Men det är inte bara lyckade handbollsresultaten som kan locka fram berusning hos publiken i Idrottshallen i Jönköping i framtiden. Restaurangen Johans Café och Bistro har nämligen ansökt om att få servera starköl och vin i samband med matcher.

– Det skulle ske i samband med Hallbys och JIK:s hemmamatcher samt på fredagar. Det är många som har frågat om vi inte kan göra det, säger ägaren Johan Magui till Jönköpings-Posten.

Hela artikel för prenumeranter på JP