Redbergslids IK slog IFK Ystad – tog hem sista matchen i Lisebergshallen

Redbergslids IK. Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån.

De flesta på plats kunde enas om att rätt lag vann. Redbergslids IK stängde dörren bakom Lisebergshallen inför många välkända ansikten på läktaren och 60 minuters njutning och spänning som handbollsfinal.

Lisebergshallen rivs efter årsskiftet, Redbergslid och IFK Ystad var sist ut på ett 38-årigt program med många minnesvärda ögonblick i det klassiska fästet.

– Jag fick rysningar på uppvärmningen. En skön känsla, men det var också vemodigt. Det var folk överallt kändes det som och jag vill tacka alla som kom. Så härligt med så många gamla RIK:are på plats, fantastiskt att se uppslutningen. Det finns många där ute med stort RIK-hjärta. I dag är jag en extra stolt RIK-tränare, sade Jasmin Zuta till GT.

Tobias Johansson och Filip Långh gjorde sju mål var för respektive lag, RIK:s Markus Thorbjörn nätade fem gånger och stod för den sista målvisslan. Avgjort med 28–26 från 20-åringen och knappt 20 sekunder kvar på klockan.

Zuta gjorde bokslut för höstens hemmafacit – på nio matcher har RIK bland annat två oavgjorda, tre uddamålsvinster och två segrar med två mål.

– Att det aldrig ska bli lugn och ro här, haha. Lisebergshallen ville ta farväl av oss på ett spektakulärt sätt. En värdig avslutning, sade han till GT.

Från och med februari är planen är att Redbergslid ska spela sina matcher i Scandinavium.

Redbergslids IK–IFK Ystad 28–26 (14–13)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>