Redbergslids IK förlängde Eskilstuna Guifs förlustsvit

August Wiger. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Oavsett vilka problem som drabbat Guif den senaste månaden har Eskilstunalaget haft svårt att komma över hindren. Redbergslid varvade upp och avslutade med målexplosion. För Guif innebar 23–32 den sjätte raka förlusten.

Tobias Johansson, Oliver Wigmark och August Wiger fick skyttet att stämma. Oscar Ysander som brukar kämpa för varje decimeter inne på linjen fick större manöverutrymme och tog del av anfallsshowen.

Längst bak stod keepern Tobias Thulin som såg till att Guif aldrig fick betalt för sina hastiga avslut.

RIK ryckte i början av båda halvlekarna, Emil Andersson orkade höja hemnmalagets träffprocent för att haka på i den första.

Strax efter paus var det emellertid helt kört för de rödklädda. Gästerna fick skicka iväg både Niclas Fingren och Ysander från händelsernas centrum med rött kort inom loppet av tio minuter. Då hade RIK för länge sedan öppnat upp ett avgörande gap i matchen.

– Vi har jättekul på träningarna och känner att vi fått igång anfallsspelet, sade August Wiger till C More med en positiv formkurva.

Guif måste sätta till alla klutar för att rätta till inställningen och höja nivån. Första segern på hemmaplan hägrar fortfarande, närmast kommer de hotande bottenkonkurrenterna Önnereds HK och AIK till stan.

Eskilstuna Guif–Redbergslids IK 23–32 (12–14)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>