Redbergslid vann på nytt

Oskar Joelsson. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Två raka vinster för Redbergslids IK hör inte till vanligheterna. Inspirationen efter triumfen i bottenmötet spillde emellertid över och hemmalaget fick hål på HK Aranäs i en rykande het halvlek. Slutresultat 31–26 och stor glädje hos de vita eleganterna.

RIK kan stava till segerrad igen. Den andra tvåpoängare på kort tid berodde helt enkelt på att det stämde i anfall och försvar för Göteborgslaget.

Aranäs duellerade visserligen jämnt i tio minuter, 6–6 efter fin klaff för Ludvig Högberg och gästernas Oscar Gentzel.

Sedan fastnade bortalaget i de defensiva fällorna. Redbergslid fick bland annat betalt för spelöppningarna som Oskar Joelsson tog vara på.

Andreas Palicka var stabil när han motade uppställda anfall och var beredd med de små knepen för att stänga till på ett par straffar.

Marko Lasica skickade in 11–6, bara början på RIK-rycket som hann avgöra kampen redan till halvtid. Joelsson hade näsan rätt mot mål och lagkamraterna drog isär Aranäsförsvaret i upprepade, lyckade samarbeten.

Palicka behöll lugnet med pålitliga reflexer. När Aranäs testade sju mot sex fick keepern också nytta av snärtiga handleder och lyfte in två bollar på vägen mot förkrossande 21–10 i paus.

Andra halvlek var snabbt avklarad, Redbergslid gjordfre vad som behövdes och balanserade länge kring tvåsiffrigt försprång.

Aranäs Adam Wennerholm var med och hyfsade siffrorna, Elliot Stenmalm prickade totalt rätt sju gånger för RIK utan att ta kvällens kungakrona från Palicka.

Tack vare segern behöver Redbergslid bara en pinne till för att slippa hotet om direkt nedflyttning, Aranäs axlar mer av den pressen i de två avslutande omgångarna.

Redbergslids IK–HK Aranäs 31–26 (21–10)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>