Redbergslid vann hemma mot Skövde

Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

I onsdagens match tog RIK sin tredje vinst på totalt fem spelade matcher. Noterbart är att alla segrar varit med uddamålet, likaså gårdagens. För Skövde går det fortsatt tungt med en vinst på fyra spelade matcher.

Gårdagens match präglades av defensivt bra arbete från både hemmalag samt gästande dito. Båda lagen var snabbt hemma efter avslutat anfall och försöken till förstafaskontringar i matchen gick att räkna på en hand.

Det var ett skadedrabbat Skövde som kom till Göteborg. Sedan tidigare är fyra spelare på skadelistan och i förra matchen anslöt sig även Kristian Svensson till denna med smärta i vaden. I Skaraborgs Allehanda berättar Svensson att skadan i vaden upplevs vara under förbättring och att det kan vara aktuellt med spel nästa vecka.

Redbergslid tog initiativet i första halvlek hänförda av mittsexan Mario Lipovac som gavs mycket utrymme i första halvlek och stänkte dit 3 bollar.  Halvtidssiffrorna blir 11-9. I andra halvlek är Skövde disciplinerat bakåt och effektiva framåt och har med cirka 10 minuter ledningen med ställningen 15-18. När 4 minuter kvarstår drar Skövdes Axel Magnusson på sig en omdiskuterad 2-minutersutvisning vilket är en av anledningar till att RIK till tar med sig två poäng i matchen som slutar 22-21.