Redbergslid tog tidigt grepp i derbytriumf

Niclas Fingren. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Fem raka segrar fick räcka. Det bestämde Redbergslids IK åt Alingsås HK och plockade hem E20-derbyt genom att vara bäst från start och till sist, 30–25.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det var bortaskyttet som bet ifrån i Estrad, 6–2 för RIK i en tidig ledning som bland annat Niclas Fingren piskade in.

– Vi får hål på deras målvakter rätt tidigt och lyckas göra enkla mål utan att förta oss allt för mycket. Vi sliter hårt och känslan är att deras målvakter inte riktigt får tag i bollen, sade han till GP.

Med totalt nio mål av Fingren och sju av Tobias Johansson blev det sammanlagt för svårt för Alingsås. Men hemmalaget hade en uppåtperiod, när 13–16 i paus blev knapp ledning efter drygt 45 minuter. Mishels Liaba var bästa målskytt och hittade rätt fem gånger.

AHK höll sedan ut tills RIK och Fingren ville annat. Med 26–24 och ytterligare två fullträffar av den glödhete niometaren tog gästerna matchen i hamn och gick också om i tabellen. Från sjätteplatsen har Redbergslid bara två poäng att hämta in på tvåan Skövde, åtta serieomgångar återstår till slutspelet.

– Man vill ha hemmafördel, det är självklart viktigt. Samtidigt vill man ha en go känsla in i slutspelet. Man vill inte gå in med massa förluster och dåligt självförtroende utan jobba upp ett självförtroende och ett härligt spel och gå in med en go känsla, sade Fingren till GP.

Alingsås HK–Redbergslids IK 25–30 (13–16)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here