Redbergslid hjälpte Sävehof till serieseger

Oskar Joelsson, Redbergslids IK. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Redbergslid vann den viktiga matchen mot Kristianstad med 26-30. Det betydde att Redbergslid säkrade kvalspel, och Sävehof säkrade seriesegern.

Kristianstad tog emot Redbergslid hemma i Kristianstad Arena. Hemmalaget var favoriter inför matchen, och faktum är att laget varit nästintill obesegrade på hemmaplan under säsongen (endast en förlust).

Det var en målsnål start på matchen, där första fem minuterna endast bjöd på ett mål. Redbergslid tog sedan ett tidigt grepp om matchen, och kunde gå till halvtidsvila med 15-12, efter att Palicka räddat ett skott på slutsekunden.

–Lite slarvig halvlek, både bakåt och framåt, säger Kristianstads Markus Olsson till Cmore.

Bortalaget fortsatte få fin fart på spelet även i andra halvlek, och släppte aldrig in Kristianstad i matchen (30-26). Redbergslid gjorde sin bästa match för säsongen, men kan framför allt tacka en storspelande Elliot Stenman. Stenman hade lekstuga i anfallsspelet och stod för tio mål, och blev utsedd till matchens bästa spelare.

–Som lag presterade vi den bästa insatsen för säsongen. Kul att vi fick visa hur bra vi kan vara, säger Andreas Palicka till Cmore.

Storspelande målvakt i ÖHK-hallen

I ÖHK-hallen mötte Önnered Aranäs, två lag placerade långt ner i ligan. Önnered var det klart bättre laget genom hela matchen (14-8 i halvtid), och Aranäs hade allt för många tekniska fel. Hemmalagets målvakt, Sebastian Abrahamsson, storspelade och landande på 53 procent i första halvlek (43 procent efter matchen). Matchen slutade 31-24, till Önnereds fördel.

–Fin moral från hela laget, vi får verkligen ihop försvars- och målvaktsspel idag, säger Johan Blickhammar till Cmore.