Redbergslid fick oavgjort i Alingsås

Elliot Stenmalm, Redbergslids IK. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Redbergslids IK har svårt att lägga bottenskiktet bakom sig. Å andra sidan har laget börjat plocka poäng på slutet. Mot Alingsås HK kom RIK ikapp efter en stark comeback till 26–26.

Redbergslid låg under i nästan 45 minuter, men fick ändå med sig en pinne. Elliot Stenmalm gjorde matchens sista två mål och det avslutande, med 26 sekunder kvar innebar att gästerna undkom det hotande nederlaget.

Alingsås ökade spänningen genom att tappa tråden ordentligt under slutkvarten. Farten ebbade ut och Samuel Lindberg fick gå lika besviken som lagkamraterna från matchen trots sex fullträffar.

RIK vann lika många poäng men såg mer positivt på händelseförloppet. Tränaren Jasmin Zuta var full av beröm för spelarna som hämtade upp sju måls underläge, inte minst sjumålsskytten Stenmalm.

– Ungtupparna är noggranna och arbetar för varandra. Vi hade pratat om att förhålla oss till vår grej och inte gör allt i 200 knop i varje attack. Och vi är klart starkare i sluttampen och känner oss bra fysiskt, sade Zuta till GT.

Alingsås ligger numera trea i tabellen, Redbergslid fyra från slutet.

Alingsås HK–Redbergslids IK 26–26 (14–10)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>