Rasmus Wremer fortsätter i IFK Skövde – som slog klubbrekord

Rasmus Wremer. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån.

Först förlängde klubben kontraktet med sin främste målskytt. Därefter tog IFK Skövde sin segersvit på hemmaplan ett steg längre. Med 29–27 över Eskilstuna Guif fullbordade de blåklädda en härlig kväll inför ögonen på sina supportrar.

Rasmus Wremer fortsätter i Skövde även nästa säsong. Den nyheten fick sig hemmapubliken till livs när de bänkade sig för torsdagens seriematch.

– Det känns fantastiskt och när kroppen, lagledningen och föreningen är positiva till en fortsättning var det här inget svårt beslut att ta, sade han till klubbens hemsida.

Wremer följde upp underskriften med fem mål mot Guif. Matias Helt Jepsen nätade sju gånger och Skövde ledde 17–14 i paus utan att försvars- och målvaktsspel var riktigt närvarande.

Gästerna, där Daniel Ekman och Fredrik Gustavsson bidrog med sju mål var närmade sig märkbart när andra halvlek drog igång.

När Richard Hanisch såg rött och Kristian Svensson också hamnade på botbänken låg en kvittering i luften.

Då svarade Skövdekeepern Håvard Åsheim upp med viktiga räddningar och hemmalaget behövde aldrig släppa ifrån sig ledningen.

Skövde vann därmed sin tolfte raka match i arenan – nytt klubbrekord.
– Vi är glada för vinsten. Det var en konstig match där vi har kontrollen. Efter utvisningen (på Hanisch) höjdes temperaturen och det var roligt att spela, en bra fajt, sade Jepsen i en kommentar till klubbens hemsida.

IFK Skövde–Eskilstuna Guif 29–27 (17–14)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>