Publikfest mellan Ystad och Kiel

Lukas Nilsson, THW Kiel. Foto: Bildbyrån

Ystad Arena var välbesökt för en träningsmatch utöver det vanliga. Ystads IF tog mot THW Kiel och de tyska gästerna snodde segern med 33–23.

Niclas Ekberg och Lukas Nilsson var tillbaka för en kväll. Hela truppen av stjärnspelare hade de med sig, låt vara i träningsstinn form efter tuff uppladdning i Österrike den senaste veckan.

Kiel var ändå delvis briljant och visade prov på finess så att 2 205 personer i publiken njöt i fulla drag.

Nilsson, i YIF:s färger för tre år sedan, noterades för två mål men öppnade för desto fler genom fina passningar.

– När man är lite trött och har lite skavanker får man försöka spela fram i stället. Och det tycker jag att jag utvecklat mycket sedan jag kom till Tyskland, sade han till Ystads Allehanda.

Kiel fortsätter med tätt matchande mot ligapremiären i slutet av månaden. Efter några år längre ner på den tyska tronen är ambitionen klar.

– Det är klart att det är målet att vinna ligan. Vi har laget och kapaciteten till det. Men det gäller att vi håller oss skadefria och vinner de matcher som ska vinnas. Det har flutit på under en längre tid nu. Jag har fått vara skadefri länge och det hjälper verkligen till att man kan hålla sig frisk, sade Ekberg till YA med fullt fokus på klubblaget.

Ystad hade en lirare som definitivt siktade mot stjärnona. Ludvig Hallbäck nätade tio gånger med en bred palett för lyckade avslut.

Ystads IF–THW Kiel 23–33 (14–17)
Ystad: Ludvig Hallbäck 10 (3), Jakob Nygren 2, Mario Lipovac 2, Alexander Borgstedt 2, Dalibor Doder 2, Lasse Balstad 2, Kim Andersson, Johan Dahlin, Jim Andersson.
Kiel: Harald Reinkind 11, Niclas Ekberg 5(2), Patrick Wiencek 3, Rune Dahmke 3, Nikola Bilyk 3, Hendrik Pekeler 2, Lukas Nilsson 2, Magnus Landin Jacobsen 2, Ole Rahmel, Miha Zarabec

Länk: Ystads hemvändare trivdes i välfylld arena