Publikfavoriten återvänder till Aranäs

Philip Jonsson, HK Aranäs. Foto: Line Skaugrud Landevik / Bildbyrån

Philip Jonsson återvänder till Aranäs HK efter två säsonger i AIK och Lugi. Högernian säger att brist på speltid och möjligheten att återförenas med tränaren Jerry Hallbäck var en stor anledning till beslutet, enligt Norra Halland.

25-årige Jonsson lämnade Aranäs för två säsonger sen, dit han kom från Sävehof, för spel i Stockholm med AIK. Han lämnade med en stark säsong bakom sig där han smällde in över 100 mål och 100 assist. Hos Solna-klubben blev det en säsong i Handbollsligan med nästan lika imponerande siffror innan han åter flyttade, den här gången till Lugi.

I Lund blev det dock sämre med speltid för niometersspelaren och både spelare och klubb kom överens om att bryta kontraktet ett år för tidigt. Och nu återvänder den forna publikfavoriten till Aranäs.

– Det sägs att många i publiken gillade det jag gjorde på plan och jag hoppas att jag inte har tappat allt. Jag känner ett enormt spelsug framförallt. Det var jäkligt roligt att spela i Aranäshallen där man slogs som underdog och hade allt att vinna, vilket passar mig bra, säger Jonsson till Norra Halland.

Delvis ansvarig för nyförvärvet är en annan återvändare i tränaren Jerry Hallbäck. Tränaren skämtar att han ”lurade hit Philip en gång i tiden och nu har jag lurat tillbaka honom”. Och det finns många användningsområden för 25-åringen efter återkomsten, menar Hallbäck.

– Vi använde honom mycket som högernia och attacksspelare. Han är duktig i uppspelsfasen både i egna lägen och sätta upp andra. Vi ser honom som både högernia och mittnia, han är en komplett niometersspelare, säger Hallbäck till Norra Halland.