Problem igen för IFK Kristianstad – som vann ändå

Adam Nyfjäll, IFK Kristianstad. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

IFK Kristianstads uppställda anfallsspel fungerar fortfarande inte riktigt – men IFK lyckades trots det bortabesegra ett vilt kämpande OV Helsingborg. IFK vann med 24–20 efter att det avgörande rycket kommit under matchens slutskede.

IFK Kristianstad kom till spel utan skadade Olafur Gudmundsson och dessutom fick Teitur Einarsson rött kort tidigt i matchen efter en armbåge i ansiktet på Emil Andersson. Einarsson hade då börjat matchen starkt och efter det fick IFK problem i sitt anfallsspel.

I OV gjorde nyförvärvet Anton Månsson det riktigt bra och visade vilken tillgång han kommer att vara, både i det offensiva spelet och i det defensiva. Men matchen var jämn och Oskar Hansson kvitterade till 12–12 strax före paus.

Den andra halvleken startade inte riktigt som OV hade tänkt sig och bortalaget kunde rycka ifrån. Sedan fick IFK nya problem i sitt uppställda anfallsspel och OV kom tillbaka i matchen igen. I det läget var känslan att OV hade ett övertag, men så slarvade hemmalaget och då var IFK, som vanligt, hänsynslösa i kontringsspelet.

IFK Kristianstad vann matchen med 24–20, lagets tredje raka seger i Handbollsligan. För OV var det andra raka förlusten, men också andra matchen i rad som laget varit nära.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here