PLAY: Straffräddningen som tog LUGI till seger

LUGI vann den tredje kvartsfinalen mot Sävehof med 25 – 24 efter ett dramatiskt slut.

Herrarnas slutspel i handboll bjuder på dramatik varenda kväll denna vecka. Är det inte Ystad som vinner efter straffläggning så är det LUGI som vänder ett jobbigt utgångsläge med 40 sekunder kvar till seger.

1 836 åskådare i Sparbanken Skåne Arena lär i alla fall komma tillbaka nästa gång efter sådan här underhållning. LUGI hade visserligen ett lagom övertag med sådär tre bollar en bit in i andra halvlek men Sävehof kämpade sig tillbaka.

Med 40 sekunder kvar stod det 24-24 och Sävehof hade anfall med en man mer på banan. Fint läge alltså att åtminstone klara oavgjort till förlängning. Men, de slarvade bort det med ett tekniskt fel och LUGI fick istället chansen att gå till attack.

De fick via en rundgång och växel in Simon Jeppsson på skottläge i mitten och pang så satt 25 – 24 i nät bakom Per Sandström i Sävehofs mål. Sävehof tog timeout med 5 sekunder kvar på klockan och egen boll från avkast.

Med en snabb attack och hänsynslös satsning från Johan Fagerlund fick de ett straffkast på 60.00. Viktor Ottosson ställdes mot LUGI:s målvakt Torbjörn Sittrup Bergerud men norrmannen läste knorren på förstafinten och skåningarna höll undan till 25-24.

2-1 i matcher för LUGI, nästa match i Partillebohallen på måndag!

Ett trist efterspel var att Sävehofs spelarbuss drabbats av sönderslagen ruta och inbrott. Det rapporteras om stulna värdesaker och en stökig hemresa för Sävehofarna. Mycket trist och LUGI får stärka upp bevakningen vad det verkar.

LUGI – IK Sävehof  25 – 24 (14-13)

LUGI
Zoran Roganovic 8, Andreas Arrman 5, Gustav Sjölin 3, Simon Jeppsson 3, Jakob Wickman Modigh 2, Anders Hallberg 2, Hampus Jildenbäck 2

Sävehof
Victor Fridén 4, Viktor Ottosson 4, Johan Fagerlund 4, Olle Forsell Schefvert 3, Niclas Fingren 3, Atli AEvar Ingolfsson 3, Sebastian Karlsson 1, Tobias Albrechtsson 1, Eric Forsell Schefvert 1

Publik: 1 836