Philip Henningsson i HSG Wetzlar till hösten?

Philip Henningsson. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

För någon vecka sedan gjorde Emil Frend Öfors klart med klubbytet från HSG Wetzlar till IFK Kristianstad. Nu har Kristianstadsbladet uppgifter på att Philip Henningsson ska vara på väg åt motsatt håll, till proffsäventyr i Bundesliga.

24-åringen kom till Kristianstad 2015, inledde med träningsbas hos de orangea och var utlånad till IFK Ystad för spel.

De senaste fyra säsongerna har Henningsson varit högst närvarande och haft Kristianstad som språngbräda. Till att slipa sitt starka försvarskunnande, till att nå landslaget med debut 2017 och EM året därpå.

Han missade VM i januari med skada, men har fortsatt driva på i klubblaget och kan göra ett nytt mästerskap inom kort.

Tysklandsryktena började florera med pilen mot Leipzig för ett år sedan. Allt blev lite mer konkret efter Kristianstadsbladets bud om att Henningsson ska vara klar för Wetzlar till nästa säsong.

Huvudpersonen själv fick frågan efter en gedigen insats mot Lugi HF, där han än en gång visade prov på starkt attackspel.

– Jag har inga speciella kommentarer på det. Det finns intresse från lite olika ställen, så vi får se vad det blir av det, sade han till Kristianstadsbladet när Wetzlar kom på tal.

Wetzlar släpper Emil Frend Öfors norrut inför 2019/20, kvar i det nuvarande mittenlaget finns då Anton Lindskog och Olle Forsell Schefvert.

Länk: IFK i kanonform – men stekhet Henningsson uppges klar för Wetzlar