Philip Åkesson blir ny fystränare i Ystads IF

Philip Åkesson. Foto: Ystads IF

Ystads IF har gjort klart med en ny fystränare till nästa säsong. Henrik Jönsson lämnar och in kommer istället före detta elitmålvakten Philip Åkesson, det skriver YIF i ett pressmeddelande.

Philip Åkesson kommer närmast från IFK Ystad där han har jobbat som fystränare. Åkesson har dock YIF som moderklubb och har varit målvakt i flera elitklubbar i såväl Sverige som Norge.

– Det är med en stor glädje och stolthet jag har tackat ja till att bli fystränare för Ystads IF. Efter totalt 8 år som fystränare i Allsvenskan och Handbollsligan känns det mycket inspirerande och stimulerande att få komma tillbaka hem till min moderklubb. Fysträning, och såklart handboll, ligger mig väldigt varmt om hjärtat och att få bli fystränare där även min egen handbollskarriär en gång startade känns både väldigt roligt och ärofullt. YIF är en av Sveriges bästa handbollsföreningar både inom senior- och juniorverksamhet och jag ser fram emot att få samarbeta med klubbens alla duktiga spelare och ledare, från A-ungdom till A-lag, på både dam- och herrsidan, säger Åkesson i pressmeddelandet.

Marcus Lindgren är sportsligt ansvarig i Ystads IF och säger så här om klubbens nya fystränare:

– Det ska bli jättespännande att få Philip till YIF där han ska få sätta tänderna i samtliga lag från damer och herrar ända ner till 15-åriga tjejer och killar. Philip kommer att få ett totalansvar för den fysiska träningen i klubben i dessa åldrar och kommer att jobba med program, tester, kontroll och uppföljning när vi nu gör en större satsning på både senior och ungdomsnivå i den fysiska träningen. Vi hälsar Philip varmt välkommen tillbaka till YIF och ser fram emot ett långsiktigt samarbete. Vill också passa på att tacka Henke för åren och önska honom lycka till framöver.