Pettersson och O’Sullivan lämnar IFK Kristianstad

Foto: ifkkristianstad.se

Nu står det klart att Fredric Pettersson lämnar IFK Kristianstad efter säsongen. Den 201 cm långe och 116 kg tunge mittsexan kommer nästa säsong att representera Toulouse i franska Ligue National de Handball. Även den norske niometersspelaren Christian O’Sullivan lämnar IFK efter säsongen för vidare spel i Bundesligalaget SC Magdeburg.

Det kommer att ske flera förändringar i Kristianstads trupp inför säsongen 2016/17. Häromdagen rapporterade Handbollskanalen om att IFK Kristianstad bekräftade att Christian O’Sullivan skulle lämna klubben efter säsongens slut. Idag har klubben via sin hemsida meddelat att både O’Sullivan och mittsexan Fredric Petterson lämnar.

Christian O’Sullivan är född 1991 och kom till IFK från norska Bækkelagets SK sommaren 2014. Förra säsongen åkte han på en otäck armbågsskada men i år har han kommit tillbaka riktigt starkt och varit IFK Kristianstads kanske bästa spelare i Champions League. Han har gjort 40 landskamper och 47 mål för Norge där han är med i bruttotruppen inför EM i januari.

Fredric Pettersson är född 1989 och kom till IFK säsongen 2013/14 efter två säsonger i danska Århus. I årets elitserie har den store mittsexan gjort 29 mål på 16 matcher och i Champions League har han gjort 22 mål på 10 matcher. Pettersson är född i Jönköping och hans moderklubb är IK Cyrus.