Petersens ersättare klar – HK Malmö värvar Nisse Pettersson

Nils "Nisse" Pettersson, Hammarby IF HF. Foto: Bildbyrån

För några veckor sedan stod det klart att Fredrik Petersen lämnar HK Malmö för spel i moderklubben IFK Ystad. Nu har HK Malmö gjort klart med hans ersättare – Nisse Pettersson från Hammarby, det skriver klubben i ett pressmeddelande.

ANNONS

– Det här känns väldigt spännande! Jag har fått ett gott intryck av klubben när jag pratat med Stian och Jörgen och ser fram emot att komma till Malmö. Jag ser fram emot många roliga matcher i såväl Handbollsligan som Europacupen, säger Nisse Pettersson i pressmeddelandet.

Pettersson har spelat i Hammarby sedan 2009 och blivit en stor profil i klubben. För några år sedan blev han utsedd till årets försvarsspelare i serien och är dessutom en skicklig avslutare. En stark ersättare till Fredrik Petersen med andra ord.

– Vi får in en väldigt komplett spelare och jag tror detta kommer att bli väldigt bra. Tillsammans med Simon Nyberg har vi ett utomordentligt par på vänstersex. Nisse är säker i läget och har ett bra register. Då han även är bra defensivt ser jag detta som en väldigt bra värvning, säger HK Malmös tränare Stian Tönnesen i pressmeddelandet.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

1 kommentar

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here