Överlägset Aranäs sprang ifrån RIK

Robert Ladan i matchen mellan Aranäs och Redbergslid. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN.

Det lossnade rejält för HK Aranäs i kvällens hemmamatch mot Redbergslids IK. Kungsbackalaget ledde som mest med 12 mål och vann till slut med 37–28 i en match som var avgjord efter 40 minuter.

Aranäs hamnade, sin (o)vana trogen, i ett tidigt underläge. Szymon Dzialakiewicz gjorde 1–3 för Redbergslid i en inledning som mest handlade om straffräddningar. Det var först när Robert Ladan gjorde mål på matchens sjätte straff som målvakternas övertag bröts. Daniel Bergqvist i Aranäs fick nöja sig med att komma in på just straffar i den här matchen och han tog 6 av 8 (tre av dem hamnade dock i RIK:s händer på returerna).

I RIK var det Dzialakiewicz som låg bakom det mesta framåt – 9 mål och 5 assist. Men Aranäs lyfte under halvlekens sista 10 minuter och det var på kanterna det hände. RIK kunde inte stoppa Aranäs 7 mot 6-anfall och Jonas Haugsgjerd tog tillvara på utrymmet från högerkanten. På den andra kanten växte Ladan in i matchen mer och mer. Hemmalaget ledde med 17–14 i halvtid efter att RIK:s Oskar Joelsson reducerat i sista sekunden.

– Vi är återigen lite segstartade, men den här gången har vi er oflyt än vad vi haft i de andra matcherna. Men vi ligger under och jobbar oss ikapp… Och Berkas straffräddningar, man får ju en jävla boost av dem, sade Robert Ladan till C More under pausen.

Ledde med 12 mål

Aranäs kom ut med energi i den andra halvleken och kontringsspelet, med Ladan i spetsen (10 mål), avgjorde matchen. RIK fastnade gång på gång på Aranäs vakna försvar (RIK gjorde 16 tekniska fel). Ladan bröt själv och gjorde 25–17 och tre minuter senare gjorde Johan Ericsson 28–18. Som mest ledde Aranäs med 12 bollar (34–22) och stor del i urladdningen hade Philip Jonsson (8 assist) och Mikkel Beck Jørgensen, som spelade med intensitet och skärpa.

Matchen slutade 37–28 efter en avslagen sista kvart. Aranäs – som kritiserats för att vara tråkiga – är riktigt sevärda när de får det att stämma. För Redbergslid väntar ännu en bortamatch på lördag, när laget gästar Eskilstuna Guif.

HK Aranäs–Redbergslids IK 37–28 (17–14)

Aranäs: Robert Ladan 10, Jonas Haugsgjerd 6, Philip Jonsson 4, Rasmus Nyman 4, Mikkel Junggaard Beck Jørgensen 4, Petter Donaldsson 3, Johan Ericsson 2, Tobias Svantesson 1, Kevin Johansson 1, Viktor Rhodin 1, Tobias Ljungmark 1.

Redbergslid: Szymon Dzialakiewicz 9, Marko Lasica 4, Oskar Joelsson 3, Anton Schultze 3, Samuel Lindberg 2, Mario Lipovac 2, William Höghielm 2, Ludvig Högberg 1, Linus Löfgren 1, Anton Gustafsson 1.