OV värvar vidare – Emil Andersson har skrivit på

Emil Andersson. Foto: OV Helsingborg

OV Helsingborg är tillbaka i Handbollsligan och fortsätter att förstärka laget inför comebacken. I ett pressmeddelande meddelar OV att klubben har värvat Emil Andersson från Eskilstuna Guif.

24-åringen har en fin meritlista med flera U-landskamper för Sverige och dessutom sex säsonger i Handbollsligan med moderklubben Guif. Högernian har gjort mycket mål och assist under flera säsonger och dessutom visat sig vara en bra försvarsspelare. Nu har Emil Andersson skrivit på ett tvåårskontrakt med OV Helsingborg.

– Jag väljer OV Helsingborg för att jag tycker föreningens långsiktiga satsning är spännande. Jag både hoppas och tror att jag får chansen att fortsätta utvecklas såväl som handbollsspelare som person i Helsingborg, säger Emil Andersson i pressmeddelandet.

Emil Andersson kommer framförallt att konkurrera på högernio med David Florander.

– När David Svensson valde att lämna Helsingborg av sociala skäl har vi letat efter en etablerad ersättare. Kontakten med Emil initierades tidigt och vi är mycket nöjda med att nu ha kommit överens med Emil om att han flyttar till OV för att hjälpa till att etablera oss i ligan. Emil vill mycket med sin handboll och som person passar han också mycket bra in i vår trupp. I Emil får OV en etablerad målskytt som nu vill ta ytterligare steg framåt, och vi tror starkt att han kommer att fortsätta sin utveckling hos oss under Krister Lindgrens ledarskap, säger Filip Karlsson, sportchef OV Herr, i pressmeddelandet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here