Alingsås besegrade OV – som bara har en chans kvar

Oscar Bergendahl. Foto: Viktor Ljungström

Nu har OV Helsingborg bara en chans kvar om man ska lyckas hålla sig kvar i Handbollsligan. Alingsås HK vann nämligen söndagsmatchen med 33–17.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Nja, comebacksäsongen i Handbollsligan har knappast blivit vad OV Helsingborg hade hoppats på. Skador och ojämnt spel har inneburit att OV ligger sist i serien – och efter söndagens förlust har nykomlingen bara en chans att ändra på det. I den sista omgången möter OV Hammarby på bortaplan, visserligen ett Hammarby som inte har något att spela för, men fortfarande en väldigt svår uppgift. OV måste vinna samtidigt som Karlskrona förlorar hemma mot Aranäs.

AHK tog kommandot direkt i matchen och släppte det aldrig. 17–11 till Alingsås efter första halvlek blev till 33–17 när matchen blåstes av och Alingsås har därmed säkrat tredjeplatsen, ja om man inte förlorar väldigt stort i den sista omgången samtidigt som LUGI vinner stort, då kan Lundalaget gå om på bättre målskillnad.

Bästa målskyttar för dagen blev OV:s Henrik Hurtig med sex fullträffar och Samuel Lindberg och Oscar Bergendahl i AHK med fem mål vardera.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here