Otrolig vändning av Sävehof

Olle Forsell Schefvert. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

I den tredje kvartsfinalen mellan Redbergslid och Sävehof hade hemmalaget ledningen med 30-24 med nio minuter kvar och semifinalplatsen såg ut att vara säkrad. Men Sävehof vände på ett otroligt sätt och vann med 32-31. 

Redbergslid hade chansen att avgöra kvartsfinalserien och skapade sig också ett grymt bra utgångsläge i och med sexmålsledning med nio minuter kvar. Men hemmalaget blev passivt och Sävehof närmade sig. Med 34 sekunder kvar gav Jonas Larholm bortalaget ledningen med 32-21 och med en sekund kvar missade Emil Mellegård ett svagt kantläge och vändningen var fullbordad.

– En dålig avslutning av oss. Vi gick ifrån i matchen för att vi körde på och när det går bra ska man fortsätta att spela så men vi klarade inte att hålla ifrån, sa Linus Arnesson till SVT.

Jonas Larholm i Sävehof var betydligt mer glad efter matchen.

– Det var en märklig match men spännande och kul. Skillnaden nu var att vi behöll kylan och därför kunde vi sakta men säkert närma oss och gå förbi, analyserade Larholm.

Redbergslids IK – IK Sävehof 31 – 32 (15-13)

Redbergslids IK
Jonathan Carlsbogård 10, Emil Mellegård 6, Tobias Johansson 5, Linus Arnesson 4, Oliver Wigmark 3, Daniel Wester 2, Rickard Lönn 1

IK Sävehof
Jonas Larholm 8, Viktor Ottosson 6, Olle Forsell Schefvert 6, Gzim Salihi 3, Victor Fridén 2, Sebastian Karlsson 2, Viktor Rhodin 1, Atli Ingolfsson 1, William Bogojevic 1, Niclas Fingren 1, Jonathan Edvardsson 1

Publik: 1 670