Östlund: ”Väldigt nöjd med mitt val att gå till Malmö”

Viktor Östlund, HK Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det var en del som höjde på ögonbrynen när HK Malmö lyckades locka över Viktor Östlund på ett kontrakt. Den forne landslagsmannen verkar inte ångra sig. – Jag är väldigt nöjd med mitt val att gå till Malmö, säger han till Handbollsligan.se.

Efter några fina år utomlands valde Viktor Östlund att flytta hem till Sverige – klubbvalet föll då på HK Malmö. Handbollsligan.se har pratat med vänsternian inför kvällens viktiga toppmatch mot IFK Skövde.

– Jag har kommit bra in i staden och laget. Jag har haft en bristning i baklåret som har varit lite irriterande men laget har spelat jäkligt bra. Det har gjort det lite lättare att vara borta. Jag hoppas det kan läka helt till våren. Kroppen känns redan mycket mycket bättre jämfört med tidigare i höst, även om det inte är hundra procent läkt, säger han till Handbollsligan.se.

På frågan varför det blev HK Malmö svarar Östlund så här:

– Jag tycker Malmö har varit på uppgång och är ett spännande lag. Förhoppningsvis kan vi bli det bästa laget i Sverige de närmaste åren. Det är kul att föreningen vill ta nya steg och det är en rolig resa att vara med på.

Ikväll väntar alltså match mot IFK Skövde – en förmodat jämn och tuff match.

– Vi är väldigt starka på hemmaplan. Men vi måste spela bra om vi ska ta två poäng. Vi förlorade mot de på bortaplan tidigare i höst. De har bra spelare på varje position. Vi måste hålla oss till vad vi är duktiga på och verkligen kämpa livet ur oss, säger Viktor Östlund till Handbollsligan.se.

LÄNK: VIKTOR ÖSTLUND: “MÅSTE KÄMPA LIVET UR OSS”