Onsdags-TV: Trippel i Handbollsligan

Fredrik Petersen i Ystadtröja. Foto: Christian օrnberg /Bildbyrån.

Hemmalagen är favorit i samtliga matcher som förgyller onsdagkvällen. I tabellordning tar IFK Kristianstad emot IFK Ystad, Skövde HF välkomnar Lugi HF och Önnereds HK har HK Varberg på sin lott – hela utbudet är tillgängligt via TV eller lämplig skärm.

Fyran mot femman, med andra ord Kristianstad och Ystad har bara slutat med orange seger under de tre säsongerna Ystad hållit till i Handbollsligan.

Senast, i början av oktober, vann Kristianstad bara med uddamålet så det finns anledning till positiva tankar när gästerna laddar upp för resan några mil norrut.

När det gäller sexan och sjuan, IFK Skövde och Lugi HF, lägger båda lagen gärna mer mark mellan sig själv och slutspelsstrecket innan uppehållet vid årsskiftet.

Skövde har hemmaplan men formen i arenan är inte riktigt vad den var förra säsongen. Lugis poängbekymmer är större i närtid, under november var det bara bottenlagen som fick vika ner sig för vinrött.

Önnered blandar och ger som elva, kapaciteten att slå vilken motståndare som helst i ÖHK-hallen ger just nu god marginal till nedflyttningshot.

En verklighet som nykomlingen Varberg lever med i vardagen. Jumbon har stått utanför segerdiskussionen flera matcher i rad, en handgriplig förbättring inför omgång 17 är Hallands Nyheters konstaterande om Ram Turkenitz´ comeback.

Onsdagsprogrammet:
(19:00) Önnereds HK–HK Varberg
(19:00) IFK Skövde–Lugi HF
(19:00) IFK Kristianstad–IFK Ystad
Alla matcher sänds direkt i C More