Önnered rockade loss med tio mål

Sebastian Abrahamsson stoppade Sävehofskotten. Foto (arkiv): Bildbyrån

Dags för två lag att mötas, som båda alldeles nyss vunnit mot topplaget Kristianstad. (Fast frågan är om Kristianstad just nu är ett topplag? Vranjes har uppenbara problem.) Att Skövde är ett topplag är mer ett faktum, som logiskt nog gav dem ett tydligt favoritskap mot laget som tippas kämpa för överlevnad – Önnered. Men ack vad det kan svänga i handboll!

Första halvlek började som de flesta matcher i ligan: utvilade, uppvärmda, energifulla och med het vilja inledde båda lagen i högsta tempo. Resultatet blev en kaskad av enkla eller tekniska fel. Men man började ana att Sebastian Abrahamsson i Önnereds mål hade vaknat på rätt sida i morse. Fram till 7-7 var det en jämn match. Därefter är det dags att använda meningen som så ofta är klippt och skuren när en handbollsmatch ska skildras:

Plötsligt hände det något.

Det som hände var att Önnered sista fem minuterna fick ett flyt, ett flow. Felbesluten försvann, självförtroendet växte och avsluten satt som det var tänkt. Skövde såg aningen vilsna ut.

Halvtidsresultat: 12-8

I andra halvlek var det bara att invänta en urladdning från Skövde. Laget är trots allt av högre kaliber än Önnered. Men tack och lov så händer sensationer i idrottens värld. Och de allra roligaste och underhållande är de gånger en underdog fäller den store. Så var det ikväll. Skövde kom som närmast vid två måls skillnad. Men i Önnered stämde allt för alla! Men mest av allt stämde det för Sebastian Abrahamsson med imponerande 47 i räddningsprocent. När sen utespelarna även de kom in i ett flow bar det bara framåt och uppåt för Önnered som till sist vann med imponerande tio mål. Frågan är hur länge sen Önnered vann med sådan sådan marginal?

– Inte en aning, men det är säkert länge sen, sade Önnereds storskytt David Sandberg och försökte förklara vinsten: Vi har en underbar moral i laget, alla gör det dom ska. Sen har vi fått några vinster mot starka lag, det har givit självförtroende. Dessutom var vi riktigt revanschsugna efter förlust mot Helsingborg senast.

Belysande för energin och glädjen i Önnered kan beskrivas av en liten händelse. Anton Schultze stjäl bollen när Skövdes mål var tomt. När han i ensamt majestät närmar sig målet lägger han inte in bollen i öppet mål så där lugnt och fint som situationen bjuder. Anton pangar istället på för kung och fosterland så bollen nästan gör hål i maskorna.

Ja detta blev en kul kväll för hemmapubliken. Skövde får deppa ihop ett tag. Men alla vet att de kan mycket bättre och kommer säkert igen.

Slutresultat: 31-21

Önnered: Anton Schultze 6, Hugo Bengtsson 6, Victor Rhodin 4, David Sandberg 4, Mirko Vicentijevic 4, Anton Hallbäck 3, Max Santos 2, Theodor Heier 1, Marcus Norrbrink 1

Skövde: Jack Thurin 4, Richard Hanisch 4, Kristian Stranden 3, Victor Ljungquist 2, Joakim Larsson 2, Rasmus Wremer 1, Matias Jepsen 1, Kristian Svensson 1, Albin Rosén 1, Miguel Mbumba 1, Rex Blom 1

Anders Hilmersson