Önnered lånar in kubansk målvakt från FC Porto

Alejandro Carrera när han stod i FC Porto

Det kommer att bjudas på kubanska influenser i ÖHK-kallen 2019. Önnered har lånat in Kubas landslagsmålvakt Alejandro Romero Carreras från FC Porto, skriver klubben i ett pressmeddelande. 

En riktigt nyårskaramell har idag landat i Göteborg. Alejandro Romero Carreras ansluter Önnered HK för att hjälpa klubben kvar i Handbollsligan. Den 24-åriga målvakten lånas in från portugisiska FC Porto.

Porto som numer tränas av svenske legendaren Magnus Andersson. Andersson och Önnereds tränare Tommy Atterhäll är vänner sedan tiden i AG Köpenhamn, vilket kan tänkas ha legat bakom låneavtalet.

– Vi är glada att få till detta samarbete med Önnereds HK avseende Alejandro, dit vi lånar ut honom för resten av säsongen. Tyvärr har vi ingen plats för honom för tillfälligt, pga att vi redan har 3 icke EU-spelare i truppen. Den portugisiska ligan har satt ett tak på hur många icke EU-spelare man får använda åt gången, säger Magnus Andersson i pressmeddelandet och fortsätter.

– Alejandro är en väldigt explosiv målvakt som skall bli spännande att följa.

Alejandro Romero Carreras då? Född i Havanna. 198 centimeter lång och 95 kilogram tung. Har spelat två matcher för Portos B-lag i år och har tillhört klubben sedan 2015. Året efter ankomsten till Porto lånades han ut till portugisiska Avanca och förra året spelade han sin handboll i Pontault i franska andraligan – som då gick upp till högstaligan. I Pontault stängde han igen målet en match mot självaste PSG i ligacupens åttondelsfinal med 38% och omskrevs i fransk media.

Dessutom var Carreras målvakt i det kubanska landslag som förra året vann Centralamerikanska- och västindiska spelen i Colombia. Så det ska bli väldigt spännande att se vad 24-åringen kan göra bredvid Sebastian Abrahamsson och Rex Radermacher i Önnereds kasse.

– Vi har sedan vi gick upp i Handbollsligan sökt efter ytterligare en målvakt . Alejandro var redan i höstas och provtränade med oss en vecka och vi tycker att han ser mycket spännande ut. Hans målvaktsarbetet är väldigt annorlunda mot vad vi är vana att se i Sverige och Europa. Alejandro är en attackerande målvakt med bra storlek och fysik. Vi hoppas att han kan hjälpa till att  göra den skillnad, som krävs för att vi skall ta de poäng som krävs för att slippa nedflyttning, säger Tommy Atterhäll i pressmeddelandet.