Önnered höll emot AIK:s mäktiga nästan-vändning

Sebastian Abrahamsson Foto: Michael Erichsen / BILDBYRN / Cop 89

Efter första halvlek såg det ut som att Önnered skulle valsa hem med två poäng från Solna. Önnered kom också hem med båda poängen efter vinst med 27-26, men det var först efter att AIK bjudit upp till en svettig dans i andra.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Bottenmöte i vilken liga som helst är nästan alltid spännande historier. Att ha allt att förlora istället för allt att vinna ger ju en annorlunda dunkande puls i bröstet. Lite så var det för nästjumbon AIK och nästnästjumbon Önnered ikväll.

Det var hemmalaget AIK som startade matchen bäst och hårdskjutande Ola Pewick prickade in 2-0 efter tre minuter. Sen tog det råstopp för Gnaget.

Sebastian Abrahamsson visade prov på stort målvaktsspel för ÖHK och AIK:s ledning med 2-0 blev till underläge 2-8. Önnered fortsatte att mala ner värdarna till halvtidsvilan och gick in i paus med ledning 17-9

Andra halvleken började precis motsatt av hur den första såg ut. AIK kom ut med skottarmarna dragna och hemmalaget gjorde fem raka mål till 14-17 efter 37 minuter.

Det tog ändå ända till den 55:e minuten för AIK att befinna sig inom ett måls avstånd mot gästerna. Då klistrade Matija Spikic i AIK-kassen en boll från Daniel Blomgren och sen sköt målvakten in 23-24 med sitt andra mål för kvällen.

Gnaget fick sen ett fint linjeläge för kvittering men Abrahamsson gjorde en viktig räddning och Önnered kontrade in 25-23.

AIK kom igen till ett måls avstånd, 24-25, och fick ett nytt kvitteringsläge, den här gången från kanten med mycket yta för Pavle Karacic. Men Abrahamsson räddade igen och Önnered kunde åter dra ifrån med två mål när Mirko Vicentijevic klev fram i slutet för gästerna.

Önnered vann till slut med 27-26 och tog två stentunga pinnar att bygga lite avstånd till Stockholmslagen i botten av tabellen.

Tabellen>>
Matchprotokoll>>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here