Önnered gör klart med niometersspelare – trots korsbandsskada

Carl Lindqvist. Foto: Micke Österwall

Önnereds HK värvar lokalt. Det är niometerspelaren Carl Lindqvist som gör övergången till Önnered från Torslanda – drygt 50 minuter med lokaltrafik. Men debuten lär vänta för Lindqvist då 25-åringen nyligen opererats för en korsbandsskada, skriver Önnered på sin hemsida

Carl Lindqvist har de två senaste säsongerna spelat med Torslanda HK i Allsvenskan. Där har den snabbfotade niometaren varit en viktig spelare och imponerat på Handbollsliga-laget Önnered.

De gröna och Lindqvist kom ”tidigt” överens om en framtid tillsammans, skriver klubben på sin hemsida, men efter det var oturen framme för 25-åringen. Lindqvist drog på sig en korsbandsskada, som han opererade förra månaden, och väntas vara tillbaka på planen först i januari 2020.

– Jag har en bra bild av både föreningen och laget som dessutom inkluderar en träningsmiljö som lockar mig. Det är nu dags för mig att ta den här chansen för att fortsätta att utveckla min handboll. Nu är all min fokus på att ha tålamod och komma tillbaka på bästa sätt, säger niometaren på hemsidan.

Kontraktet är skrivet över två år, så det finns gott om tid att ta sig tillbaka på för Lindqvist som tidigare representerat flera lag inom Göteborgsområdet – som fostrades i Sävehof innan han som 15-åring var i Önnered och vände till Redbersglid och sen till Warta.

– Carl är en spelare som har en bra erfarenhet från sitt spel i allsvenskan under en längre period. Han är en spelare vi har haft koll på under sin seniortid och vi anser att han fortfarande utvecklas hela tiden. Carl visar en bra attityd till träning, vilket gör att den skada han ådragit sig, inte gör oss orolig för hans framtida spel. Han är dessutom användbar på flera positioner både offensivt och i defensiven, menar cheftränare Tommy Atterhäll.