Ola Lindgren vill se Tobias Karlsson ta över Kristianstad

Kristianstads träŠnare Ola Lindgren. Foto: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

Kontraktsförhandlingar pågår mellan Ola Lindgren och IFK Kristianstad. För Sportbladet lanserar Lindgren lösningen att jobba tillsammans med en möjlig efterträdare. – Tobias Karlsson hade varit det optimala valet, säger tränaren.

Ola Lindgrens intåg i Kristianstad våren 2012 sammanföll med ett stort steg som gjorde klubben mer professionell, dominant i Sverige och utmanare på den internationella scenen.

Topptränarens kontrakt går ut efter nuvarande säsong och innehåller en option för att Lindgren ska kunna fortsätta ytterligare ett år.

I Sportbladet skissar han spår för fortsättningen.

Samma upplägg som tidigare eller avslut på tränaruppdraget är två av tre möjligheter i Lindgrens ögon. Det tredje: klubben tar in ett nytt namn i dubbelkommando, Lindgren drar ner på lön och tid och arvtagaren får ensamt huvudansvar på några års sikt.

– Då är jag med på alla matcher och matchförberedande träningar men det är de här mellanträningarna jag ser att man kan lösa på ett annat sätt. Jag vill verkligen involvera den personen och skapa ett team. Min tanke är att det är en person som har ambitionen att bli tränare i Kristianstad, som får sin utveckling i ett team med mig och sedan tar över, säger han till Sportbladet.

Lindgren ringar in ett namn, Tobias Karlsson som samarbetspartner. Spekulationen flyger i luften, en överraskad Karlsson vill inte spika fast den.

Flensburgproffset har ett utgående spelarkontrakt, utan att börja precisera vad som väntar.

– Jag har inga tankar på att spela vidare i dagsläget. Planen är att jag är färdig efter den här säsongen. Vad det blir, och vart det blir, efter det är inget som är klart, säger han till Sportbladet.

Länk: Ola Lindgrens kronprins: Tobias Karlsson