Ola Lindgren på bättringsvägen – bör vara tillbaka till helgen

Ola Lindgren. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Under hans frånvaro har IFK Kristianstad rasat ihop som lag i match efter match. Nu ser Ola Lindgren ut att vara på bättringsvägen. Skåningarna hoppas ha med honom till Frankrike i helgen. 

Handbollskanalen har sedan tidigare rapporterat om att Ola Lindgren har drabbats av en infektion som tvingat läkarna att sjukskriva honom. Det har gjort att IFK Kristianstad fått klara sig utan sin huvudtränare i flertalet matcher, vilket resulterat i tre raka förluster.

Nu ser Ola Lindgren dock ut att vara på väg tillbaka. Enligt SportExpressen räknar IFK Kristianstad med att huvudtränaren följer med ner till franska Nantes i helgen. Där väntar nämligen nästa match i Champions League, mot just HBC Nantes.

– Vi räknar med att läkarna ger klartecken. Men sviterna av infektionen har blivit värre och det har gått ner i lungorna, säger klubbchefen Nikolas Larsson.

– På läkarnas order har han hållit sig på mattan för att bli frisk. Men tanken är att han är med på samlingen på fredag när vi åker till Frankrike. Ola är på väg tillbaka. På fredag ska han vara i tjänst igen.

IFK Kristianstad får därmed klara sig utan Ola Lindgren i kvällens möte med Ricoh HK på bortaplan. Han förväntas inte heller finnas på sidlinjen när skåningarna får besök av toppkonkurrenten Redbergslids IK på torsdag.