Ola Lindgren lär sig av sina misstag – mildare träningsupplägg väntar

Ola Lindgren. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Förra säsongen valde Ola Lindgren ett ganska hårt träningsupplägg under VM-uppehållet. Den här säsongen har han lärt sig av sina misstag och tänker sig en något lättare belastning. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

När Handbollsligan nu tar EM- och vinterledigt åker fyra spelare från IFK Kristianstad iväg med sina respektive landslag. Albin Lagergren, Philip Henningsson, Arnar Freyr Arnarsson och Olafur Gudmundsson ska alla ner till Kroatien. Det kan också bli så att Tim Sörensen, som blivit inkallad till Danmarks landslagssamling, får en plats till sist. Övriga spelare kommer att vara hemma och träna med IFK Kristianstad.

Förra säsongen valde tränaren Ola Lindgren ett stenhårt fysupplägg för spelarna. Tanken var att komma väl förberedda till sluttampen på säsongen, när allting ska avgöras, men Ola Lindgren är i efterhand självkritisk. Laget såg snarare sega ut, vilket de inte har råd med den här säsongen när tanken är att ta sig vidare i Champions League.

– Vi får lära oss lite av det och inte träna för tufft när de andra inte är hemma. Sedan hoppas jag att vi får tillbaka EM-spelarna hyfsat fräscha och skadefria, säger Ola Lindgren till Kristianstadsbladet.

Först har spelartruppen ledigt i knappa två veckor, fram till den 10 januari. Först den 30 januari spelas nästa match i Handbollsligan, borta mot Ystads IF.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here