Officiellt: Vetle Eck Aga lämnar IK Sävehof

Vetle Eck Aga. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

IK Sävehof har i ett pressmeddelande bekräftat att Vetle Eck Aga lämnar efter säsongens slut. Eck Aga som gör sin femte säsong för klubben har tagit två SM-guld och framförallt bidragit till en stark försvarslinje.

Vetle Eck Aga som kom till klubben inför säsongen 2017/2018 har haft en stor roll i försvaret och bidragit till att klubben tagit de två SM-gulden man har gjort under den här perioden. Han själv ser beslutet att lämna som ett väldigt tufft beslut.

– Det har varit ett otroligt tufft beslut. Jag har verkligen trivts i Sävehof och allt har varit mycket professionell och det har känts som ett hem för mig de senaste 5 åren. Jag har utvecklats och tar med mig extremt mycket i min fortsatta karriär. Jag vill redan nu tacka alla som arbetar i klubben för att ni gjort min tid här så fantastisk. Nu ska vi bara avsluta med ytterligare ett SM-guld, säger Vetle Eck Aga i pressmeddelandet.

Om IK Sävehof och Eck Aga tar SM-guldet är oklart men en sak som är nästintill klar är vart han bär av efter säsongen. Kolstad Håndball har visat sitt intresse för den vassa försvarsspelaren och övergången spås vara officiell inom kort.

Länk: IK Sävehofs pressmeddelande