Officiellt: Sjöbrink flyttar till Schweiz

Lugis Markus Sjöbrink. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån.

Lugi tvingas klara sig utan Markus Sjöbrink nästa säsong. De vinrödas kapten har skrivit på ett kontrakt med schweiziska storklubben Pfadi Winterthur, det meddelar Lugi i ett pressmeddelande.

– Det har varit en ynnest att vara lagkapten för LUGI. Som lag går vi genom en generationsväxling just nu, där vi börjar se stora framsteg på många spelare. Vi har bevisat att vi kan slå de bästa lagen i serien och utvecklas för varje dag som går. Kan vi bygga vidare på den fina avslutningen av höstsäsongen, så tror jag vi blir farliga framåt våren, säger Markus Sjöbrink i pressmeddelandet.

Sjöbrink, som kom till klubben från Guif för några år sedan, har tagit kliv i sin utveckling sedan ankomsten och varit en av seriens bästa försvarsspelare. Men från och med nästa säsong ska han alltså pröva lyckan utomlands och närmare bestämt i anrika Pfadi Winterthur.

– Både på och utanför planen har Markus varit ett föredöme genom sin inställning, attityd och karaktär. Som ett led i det pågående arbetet att förstärka laget inför kommande säsong har vi även börjat med att leta efter en ersättare till Markus, säger Lugis sportchef Kenneth Andersson.