Officiellt: Rune Schrøder till IK Sävehof

Rune Schrøder
Rune Schrøder. Foto: Bildbyrån & Tophaandbold.dk

IK Sävehof har presenterat Rune Schrøder som ersättare till William Bogojevic, något Handbollskanalen rapporterade om i slutet av förra veckan.

I förra veckan nåddes Handbollskanalen av uppgifter som placerade Rune Schrøder i IK Sävehof, som ersättare till nyblivna Bjerringbro-Silkeborg-proffset William Bogojevic. Nu har IK Sävehof presenterat spelaren som får den tuffa uppgiften att ersätta en av seriens bästa spelare.

– Rune är en välskolad vänsternia som har ett brett register och kan göra mål från alla lägen. Samtidigt som han är van att spela med hög fart så är han väldigt teknisk och har ett bra bollsläpp. Rune, som skrivit på ett 2-årskontrakt, var den sista pusselbiten i vårt lagbygge som nu är klart, säger IK Sävehofs sportchef Emil Berggren i ett pressmeddelande.

Det är inte första gången Emil Berggren hittar en spännande spelare från den danska ligan, nu blir det alltså 24-årige Schrøder som slutade 25:a i skytteligan förra säsongen. Niometersspelaren har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Först och främst är jag stolt över att kunna kalla mig Sävehof-spelare till sommaren. Det är en stor klubb, med en bra tränare och ett riktigt spännande lag. Jag har valt IK Sävehof eftersom jag vill vara med och spela om titlar, säger Schrøder i pressmeddelandet.