Officiellt: Pontus Ward Wiklund tar över Önnered

Pontus Ward Wiklund, tränare Kungälv. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Pontus Ward Wiklund till Önnereds HK har varit en illa dold sanning sedan Sportbladet först presenterade uppgiften för en månad sedan. Önnered bekräftar och meddelar att Ward Wiklund får jobb på heltid från 2022/23.

Ward Wiklund verkar för närvarande i Kungälvs HK som rör sig i toppen av Herrallsvenskan.

Förbundsuppdragen lockar stundtals, som ansvaret för damernas U17-landslag eller videoanalysen när damerna är igång i stora mästerskap.

Från och med nästa säsong ägnar sig 29-åringen åt herrelit och bryter faktiskt ny mark i ÖHK-hallen. Önnered får en heltidsanställd A-lagstränare för första gången.

Morgonträningar faller på Ward Wiklunds lott när han inleder treårskontraktet i maj nästa år.

– Jag ser verkligen fram emot att jobba på golvet på heltid i en förening som har goda möjligheter att ta sig framåt. Jag känner att jag redan har fått en första inblick i föreningen och ser fram emot att börja jobba med spelarna och ledarna i klubben ifrån nästa säsong, säger han till klubbens hemsida.

Elitansvarig Mikael Österwall:

– Pontus är en föreningsmänniska uti fingerspetsarna och med honom i föreningen kommer vi även att kunna stärka upp områden som utbildning av våra ungdomsledare, föreningens gröna tråd, agera som instruktör vid våra lovcamps samt Göteborg Cup, säger han till klubbsajten.

Ward Wiklund efterträder Tommy Atterhäll som lämnar herrlaget efter fem säsonger.

Länk: Klubben heltidsanställer herrtränare 22/23!