Officiellt: Philip Jonsson flyttar till LUGI

Philip Jonsson. Foto: Nicklas Elmrin, Bildbyrån

LUGI har gjort klart med Philip Jonsson, det skriver klubben i ett pressmeddelande. Jonsson spelade senast i AIK och har nu skrivit på ett tvåårskontrakt med Lundaklubben.

Philip Jonsson har fått sin handbollsutbildning i Önnereds HK, IK Sävehof och HK Aranäs och spelade förra säsongen i AIK. Trots att det inte gick särskilt bra för laget gjorde Philip Jonsson en fin säsong och vann lagets assistliga. Men Jonsson följer inte med AIK ner i Allsvenskan utan har istället skrivit på för LUGI.

– Jag ser fram emot att spela i LUGI de två nästkommande säsongerna. Valet föll på LUGI för det känns som ett bra steg för min utveckling och karriär. Jag tror att jag kan lära mig mycket av Topmas och samtidigt kunna bidra med min kompetens till laget. LUGI är en stabil och stor förening med väldigt intressanta framtidsvisioner som passar mig, säger Philip Jonsson i pressmeddelandet.

LUGI tappar som bekant Anders Hallberg till Runar och var därför en mittnia kort. Lösningen blir alltså Jonsson.

– I mitt tycke var AIKs värvning av Philip Jonsson en av de mest lyckade övergångarna i ligan förra säsongen. Vi är glada att han fortsätter sin utveckling i LUGI. I Philip får vi inte bara en playmaker utan även en spelare som med sitt aviga genombrott kan avgöra matcher, säger Tomas Axnér i pressmeddelandet.

LUGI bygger dessutom vidare i och med att klubben förlänger Casper Källs kontrakt. Det innebär att en av Sveriges mest lovande spelare stannar i klubben.