Officiellt: Moen Nilsen förlänger med mästarna

Stig-Tore Moen Nilsen. Foto: IFK Kristianstad

Den norske målspottaren Stig-Tore Moen Nilsen stannar i Kristianstad. Trots anbud från andra klubbar har högernian skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig till sommaren 2019.

— Att Stig-Tore väljer att stanna i IFK Kristianstad trots fina anbud från mer penningstarka klubbar och ligor är såklart en fjäder i hatten. Han är utan tvekan en av Skandinaviens mest spännande högernior. Vi är övertygade om att han och Teitur kommer att bli en fantastisk kombo på den positionen, säger sportchefen Jesper Larsson i ett pressmeddelande.

Moen Nilsen kom till klubben får två år sedan, har redan två SM-guld och har gjort över 200 mål för skåningarna. När nu Albin Lagergren lämnar kommer det att finnas mer möjlighet att knipa högernioplatsen. Men, det kommer finnas konkurrens i Kristianstad även nästa år. Stig-Tore kommer nästa år dela högernio med prestigevärvningen och talangen Teitur Örn Einarsson.

Einarsson ansluter i sommar från isländska UMF Selfoss där han har öst in mål. Kristianstad lyckades värva islänningen framför ögonen på flera andra klubbar. Sen skriver klubben nytt kontrakt med Moen Nilsen framför flera andra fina anbud.
Ett styrkebesked från Kristianstad och svensk handboll.