Officiellt: Mattias Thynell tillbaka i OV Helsingborg

Mattias Thynell, OV Helsingborg. Foto: OV Helsingborg

OV Helsingborg har gjort klart med ett tungt nyförvärv – Mattias Thynell vänder hem till moderklubb, det skriver OV i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att vända hem till Sundets pärla och OV efter 10 år på vift i både Sverige och Danmark. Det har alltid varit med i tankarna att ge tillbaka till klubben som fostrade mig och det känns helt rätt nu. Jag har följt OV i alla år och jag känner att hela klubben har kommit långt och seniorlaget håller på att etablera sig på riktigt
i Handbollsligan och det tilltalar mig att vara med på den resan, säger Mattias Thynell
i pressmeddelandet.

Det är knappast någon hemlighet att OV har velat få till en flytt hem för Thynell under flera år – nu har klubben lyckats.

– Vi har under flera år haft en dialog med ”Matte”. Målsättningen har hela tiden varit att få till en återkomst till moderklubben OV Helsingborg och när det stod klart att vi tappar en V9 och Mattias kontrakt med Kolding går ut efter denna säsongen har dialogen intensifierats. Mattias vänder hem med en meritlista och erfarenheter som inte är lätt att rekrytera, säger Dennis Petterson i OV Herrs sportgrupp.

Thynell, som har hunnit bli 30 år gammal, har under de fem senaste säsongerna spelat
i den danska ligan. Innan dess representerade han IK Sävehof och HK Malmö. Det är med andra ord en erfaren spelare som flyttar hem igen.

– OV har varit väldigt professionell i den här processen och det gjorde det hela till ett enkelt val och det blir med ett stort leende på läpparna som jag drar på mig den gröna tröjan igen, säger Thynell.