Officiellt: Linus Andersson byter från YIF till Karlskrona

Linus Andersson. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Under torsdagen blev det klart att Linus Andersson spelar i HIF Karlskrona nästa säsong, det skriver Karlskrona i ett pressmeddelande. 22-åringen lämnar därmed Ystads IF som han har representerat under hela sitt liv.

– Det känns kanonbra att vi kan värva spelare från topplagen. Det visar att HIF Karlskrona är mer attraktivt nu. Vi bygger något långsiktigt här och vi är en bit på vägen, Linus blir en viktig pusselbit i det, säger HIF Karlskronas Mikael Sandström i pressmeddelandet.

22-årige Linus Andersson ansågs länge vara en av Sveriges största talanger på högersex och debuterade i Handbollsligan som 18-åring. Andersson har representerat Sverige i flera ungdomslandslag och varit en viktig spelare för YIF under flera år. Nu blir det istället spel i HIF Karlskrona.

– Det här känns jättebra. HIF Karlskrona är spännande och det vill jag vara en del av. Kvalet började tufft, men jag tror att laget vänder matchserien, säger Linus Andersson i pressmeddelandet.

Ystads IF har därmed tappat två spelare på högersex till nästa säsong. Sedan tidigare står det klart att Anton Hallbäck lämnar klubben för Önnereds HK. In kommer däremot Jim Andersson från HK Malmö.