Officiellt: IK Sävehof värvar dansk vänstersexa

Henrik Tilsted. Foto: IK Sävehof

IK Sävehof gör ett skifte på vänsterkanten till nästa säsong – Stefan Sunaljoks kontrakt var bara på ett år och därför kommer nu Henrik Tilsted från GOG in, det skriver Sävehof i ett pressmeddelande.

– Jag har bara hört goda saker om klubben och upplägget är mycket professionellt, så beslutet var enkelt för mig. Jag är riktig glad över att spela i Sverige och ser fram emot att representera IK Sävehof nästa säsong, säger Henrik Tilsted i pressmeddelandet.

Eftersom det tidigt stod klart att Stefan Sunajkos sejour i IK Sävehof endast skulle bli ettårig har klubben letat ett tag för att hitta en kompanjon till Sebastian Spante på vänstersex. Klubben bestämde sig till slut för Henrik Tilsted, en spelare som förra säsongen representerade GOG – vänstersexan har skrivit på ett ettårskontrakt med Partilleklubben.

– Henrik Tilsted är en ytterst kompetent kantspelare som kommer tillföra massa erfarenhet i vårat lag. Henrik har spelat i danska ligan i flera år och kommer bli en sevärdhet i hallarna. Tillsammans med Sebastian Spante så kan vi formera en ytterst modern kantuppsättning där försvar är lika viktigt som anfall, säger IK Sävehofs sportchef Emil Berggren.