Officiellt: Årets säsong blir Hallbäcks sista i Ystads IF

Jerry Hallbäck. Foto (arkiv): Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Årets säsong är Jerry Hallbäcks tredje som huvudtränare för Ystads IF. Men det blir också den sista, det meddelar YIF i ett pressmeddelande.

Jerry Hallbäcks kontrakt med klubben går ut den 31 maj 2020 och nu har alltså Ystads IF bestämt sig för att inte förlänga kontraktet efter årets säsong. YIF är med i toppen av Handbollsligan år efter år men har inte fått till det i slutspelet.

– Säsongen är ännu bara i sin början och tillsammans med Jerry har vi som målsättning för säsongen 19/20 att nå en topplacering i ligan och skapa framgångar i ett kommande slutspel. Vi hoppas att Jerry får en fin avslutning med YIF framåt vårkanten, säger Marcus Lindgren, sportchef i YIF, i pressmeddelandet.

I skrivande stund ligger Ystads IF trea i Handbollsligan.

– Mitt kontrakt med YIF löper ut i maj 2020 och att klubben redan nu väljer att deklarera att de inte vill förlänga det är naturligtvis tråkigt, men samtidigt ger det mig mer tid att se över framtiden. Jag kommer naturligtvis att göra allt för att avsluta vårt samarbete på bästa sätt. Jag kommer att kriga rejält för att vi i laget ska nå vår ambition om topp fyra placeringen och att göra ett riktigt vasst slutspel. När jag blickar tillbaka, kommer jag se tre händelserika år i Ystad, där jag lärt mig mycket som blir viktigt för mig i framtida uppdrag, säger Jerry Hallbäck i pressmeddelandet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here