Oavgjort när Alingsås gästade Redbergslid

Alingsås Helge Freiman Foto: Nicklas Elmrin

Under lördagen spelades det endast en match i Handbollsligan. Det var Redbergslid som tog emot Alingsås i Lundenhallen i Göteborg.

Redbergslid kom till matchen med tre raka förluster och låg på en tolfteplats i tabellen, dock endast en poäng ned till placeringen som innebär direktnedflyttning. Alingsås låg inför matchen på en fjärdeplats i tabellen och hade vid vinst chansen att gå om Sävehof.

Alingsås gjorde matchens första mål men efter det kunde Redbergslid göra fem raka och ta ledningen med 5-1 innan Alingsås tog timeout vid åtta minuter spelade av matchen.

Därefter kom Alingsås tillbaka starkare och låg vid tjugo minuters spel under med två bollar. Det var dock Redbergslid som hade greppet om matchen under den första halvleken.

Trots att Redbergslid hade ledningen hela tiden kunde ändå Alingsås kvittera i slutsekunderna av den först halvleken genom Helge Freiman. Halvtidsresultatet skrevs 13-13.

Även i den andra halvleken var det Alingsås som lyckades göra det första målet genom Jonathan Sandberg, men Redbergslid kunde därefter kvittera genom Oskar Ysander.

Under den andra halvleken var det mycket jämnt. Det var ingen av lagen som lyckades dra ifrån och leda med mer än en boll. Lagen turades hela tiden om att vara i ledningen eller så var det lika på tavlan.

Med fem minuter kvar av matchen var Alingsås i ledning med en boll. De hade även chansen att gå upp i en tvåmålsledning men istället kunde Eric Forsell Schefvert kvittera för hemmalaget med tre minuter kvar av matchen. Alingsås fick sedan chansen att återta sin ledning i anfallet efter men misslyckades och istället kunde Redbergslid gå upp i ledning med 25-24 genom Oliver Wigmark.

Med en minut kvar av matchen var Alingsås på kvitteringsjakt. Daniel Blomgren tog sig igenom Redbergslidsförsvaret och gjorde mål men blev avblåst innan. Alingsås fortsatte anfalla därefter vilket resulterade i straffkast efter att Aron Dagar Pálsson gjorts ned av Redbergslidsförsvaret.

Med trettio sekunder kvar av matchen hade Daniel Blomgren chans att kvittera matchen från strafflinjen, vilket han gjorde. Nu fick Redbergslid chansen att avgöra matchen i det sista anfallet med ett fåtal sekunder kvar.

Oskar Joelsson testade skott men det räddades av Gustav Skagerling. Slutresultatet skrevs 25-25 efter en mycket jämn match i Lundenhallen.

Målskyttar Redbergslid: Oskar Ysander 6, Oliver Wigmark 6, Oskar Joelsson 5, Tobias Johansson 3, Ludvig Högberg 3, Anton Gustafsson 1, Eric Forsell Schefvert 1
Målskyttar Alingsås: Axel Franzén 6, Daniel Blomgren 5, Jonathan Sandberg 3, Aron Dagar Pálsson 3, Samuel Lindberg 2, Helge Freiman 2, Pontus Josefsson Säll 1, Benjamin Helander 1, Hjalmar Macfie 1, Jacob Lundahl 1,