Oavgjort i västgötaderbyt

Alingsås Mathias Pedersen. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN.

Alingsås och IFK Skövde delade på poängen i ett underhållande och tätt västgötaderby. Hemmalaget Alingsås började starkast och hade med sig en tvåmålsledning efter den först halvleken, men Skövde kom tillbaka och kvitterade i den sista matchminuten.

Det var två lag med skilda formkurvor. Alingsås har spenderat oväntat mycket tid i de nedre regionerna av tabellen men har lyft sig på sistone och hade två raka vinster inför gårdagens match. IFK Skövde började säsongen lysande men har en tyngre period bakom sig med två raka förluster.

Alingsås öppnade klart starkast i hemmahallen och ledde med 7–2 innan gästerna kom in i matchen. Det jämnade ut sig kvarten in, när Skövde kvitterade (10–10) men Alingsås hade med sig 14–12 till halvtidsvilan.

I den andra halvleken var Skövde i förarsätet under en period i slutet men Alingsås kom tillbaka och tog återigen ledningen i den sista minuten (26–25), genom Mathias Pedersen, som stod för 10 mål i matchen. Bjarne Valdimarsson räddade dock en poäng för Skövde med matchens sista mål.

Hyllar inramningen

– Ett bra steg framåt och med lite marginaler på vår sida hade det kunnat bli vinst. Jag tycker faktiskt att vi var värda segern, säger IFK Skövdes tränare Henrik Signell på klubbens hemsida.

Mathias Pedersen är nöjd med en poäng:

– Med tanke på hur det såg ut i andra halvlek så är det nog en vunnen pinne för oss. Vi kämpar oss tillbaka och krigar med hjärtat, säger han på Alingsås hemsida och fortsätter med att hylla fansen:

– Det var grymt. Under min tid i AHK var detta nog topp tre över bästa inramningar. Vi uppskattar verkligen den här goda stämningen, säger han.

Alingsås HK – IFK Skövde 26–26 (14–12)

Alingsås HK: Mathias Pedersen 10, Jesper Filén 6, Rasmus Thorbjörnsson 4, Max Granlund 2, Oscar Gentzel 2, Jonathan Sandberg 1, Gustav Jönne 1.

IFK Skövde: Bjarni Valdimarsson 6, Jonas Samuelsson 5, William Elovson 4, Viktor Hallén 3, Daniel Ekman 2, Adam Samuelsson 2, Rex Blom 1, Erik Sääf 1, Fredrik Mossestad 1 och Markus Sjöbrink 1.