Oavgjort i Göteborgsderbyt efter spännande slutminuter

Redbergslids Niclas Fingren och Oskar Ysander försvarar mot Sävehofs Jonathan Edvardsson. Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån.

Det bjöds, som väntat, på en nagelbitare till match när Sävehof tog emot Redbergslid i Partille Arena under måndagskvällen. Efter 45 minuter i underläge lyckades dock Sävehof att vända matchen, men tio minuter senare var det återigen kvitterat och spänningen fortsatte matchen ut. De båda lagen levde upp till den jämna match som förutspåddes inför avkast och slutresultatet fastställdes i slutsekunderna till 29-29.

Det startade, som vanligt när de två Göteborgslagen möts, jämnt i matchen. Gästande RIK drog ifrån med ett par bollar under startminuterna, men lyckades inte skapa sig en större ledning än tre mål – något som Sävehof snabbt jobbade upp till ett mål efter en taktiskt time-out femton minuter in i den första halvleken.

Därefter tog det dock återigen stopp för hemmalaget, framförallt på grund av att de gång på gång var steget efter i försvarsspelet och släppte förbi Redbergslids niometersspelare i försvaret. I bortamålet höll Kristian Zetterlund en hög klass framförallt i mitten av halvleken, och samtidigt levererade RIK-spelarna med säkra skott i luckorna bakom Simon Möller i Sävehof-målet. Siffrorna var därför snabbt, ännu en gång, uppe i tre mål upp för gästerna.

I slutminuterna av den första halvleken kom dock såväl Bogojevics skottarm som Möllers räddningar igång ordentligt – och Sävehof lyckades minska avståndet något inför halvtidsvilan.

Halvtidresultat: 13–15

Trots en upphämtning med flera frilägen i början av den andra halvleken tog sig Sävehof inte hela vägen ikapp – inte ens när Redbergslid åkte på en dubbel utvisning sju minuter in i halvleken och hemmalaget hade alla chanser att kvittera.

Halvvägs in i den andra halvleken vände dock matchbilden, när hemmalaget både kvitterade och drog förbi till 21-20. Gnistan tändes i såväl försvaret som anfallsspelet och snabbt var det istället hemmalaget som hade skaffat sig en tvåmålsledning. Möller jobbade sig upp i målet och publiken i Partille Arena vaknade till liv efter tysta 45 minuter – vilket bidrog till ett om möjligt ännu bättre flow för hemmalaget.

Den sista kvarten bjöd på ett högre tempo och – framförallt – en målvaktsspel från Simon Möller i Sävehofs mål som höll en extremt hög nivå. Matchen skulle dock vända ännu en gång, när gästerna kvitterade i den 53:e minuten (26-26).

I slutminuterna åkte Christoffer Brännberger på rött kort och ännu en avstängning – vilket visade sig vara avgörande två minuter för matchen. Gästerna drog iväg till en ny tvåmålsledning men i slutsekunderna kvitterade Sävehof, återigen, och fastställde slutresultatet till 29-29.

IK Sävehof – Redbergslids IK 29-29 (13-15)

Mål, Sävehof: Jonathan Edvardsson 9, Sebastian Karlsson 5, Stefan Sunajko 4, Christoffer Brännberger 4, William Bogojevic 3, Pouyna Norouzinezhad 2, Emil Berlin 2.

Mål, Redbergslid: Tobias Johansson 5, August Wiger 5, Oskar Ysander 5, Niclas Fingren 4, Oliver Wigmark 4, Emil Mellegård 3, Eric Forsell Schefvert 1, Marcus Thorbjörn 1, Anton Gustafsson 1.

Tabell >>