Nytt i YIF: Lindgren assisterar Carlén – ”Proppen” blir juniortränare

Marcus Lindgren, Ystads IF. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Sedan tidigare står det klart att Oscar Carlén är ny huvudtränare i Ystads IF säsongen 2020–21. Nu presenterar klubbens hans assisterande tränare – Marcus Lindgren, sportchef i YIF. Dessutom blir Jan ”Proppen” Karlsson tränare för klubbens herrjuniorer.

Marcus Lindgren har verkat i Ystads IF i många år och mellan 2006–2012 har han varit såväl assisterande som huvudtränare för klubbens herrlag. Dessutom har han alltså varit sportchef under många år. Nu blir han på nytt assisterande tränare i klubben.

– Det ska bli väldigt inspirerande att få ta klivet in i hetluften igen. Jag tycker att YIF har sytt ihop det bra för mig och det gör att jag kan kombinera mina roller i föreningen. Dels att fortsätta vara med och driva YIF framåt organisatoriskt men nu även praktiskt på allra högsta nivå. Jag ser även fram emot att få stötta Oscar i hans nya roll som huvudtränare där jag hoppas att jag kan bidra med min erfarenhet från min förra tid som assisterande/huvudansvarig tränare, säger Marcus Lindgren i ett pressmeddelande.

I klubben finns sedan tidigare Jan ”Proppen” Karlsson och nu kommer den rutinerade tränaren att ta över klubbens herrjuniorer.

– Efter att ha jobbat flera år med strategiska arbetsuppgifter ser jag fram emot att vara mer delaktig i verksamheten och ta mig an träningsvilliga ungdomar tillsammans med Magnus Persson och Tor Blendberg, säger ”Proppen”.