Nykomlingen värvar: Adam Tumba klar för Hallby

AIK trillade ur men Adam Tumba stannar i Handbollsligan. Foto: Dennis Ylikangas/Bildbyrån.

IF Hallby har gjort klart med en meriterad värvning.
Adam Tumba ansluter från AIK.
– En kvalitetsspelare rakt igenom, säger Hallbys tränare Jesper Östlund till klubbens hemsida.

Sedan avancemanget till Handbollsligan har det varit tyst kring IF Hallby. Bygget av 2019/2020 års lag är dock i full gång och nu står det alltså klart att Adam Tumba, 23, blir näste spelare att ansluta till Jönköpingslaget.

Vänstersexan kommer närmast från nedflyttade AIK men har även ett förflutet i Lugi.

– En kvalitetsspelare rakt igenom. Vi får in en etablerad V6:a som nu gjort ett par säsonger i Handbollsligan. Senaste säsongen i AIK var han i min mening en av seriens bästa V6:or. Han har tidigare spelat i Lugi och har erfarenhet både från SM-slutspel och Europacupmatcher, säger Hallbys tränare Jesper Östlund till klubbens hemsida.

Östlund beskriver Tumba på följande vis:

– Hans styrkor i spelet ser jag i att han är väldigt allround. Bra defensivt, i kontringsspel och i läget. Dessutom är han i rätt ålder, född 96, har varit med ett tag samtidigt som det fortfarande finns utvecklingspotential. Jag har stora förväntningar på Adam och vad han kan tillföra detta laget.

Hallby har sedan tidigare gjort klart med Martin Mårtensson (HK Aranäs), Samuel Johannesson (RP Linköping) och William Hermansson (VästeråsIrsta).