Ny framgång för Östlund – årets tränare i Handbollsligan

Jesper Östlund, Hallby Handboll. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Jesper Östlund har haft en fin säsong. Först säkrade Hallby Handboll nytt kontrakt i Handbollsligan, sedan blev han utsedd till ny förbundskapten för U18-landslaget och nu har han röstats fram till årets tränare i Handbollsligan.

Få trodde att Hallby skulle klara sig kvar i Handbollsligan, men med Östlund som tränare har klubben överträffat alla förväntningar och det nya kontraktet säkrades när flera omgångar återstod.

– Vi har gjort det fantastiskt bra sett till förutsättningarna. Våra erfarenheter i Handbollsligan var nästan lika med noll. Det var tufft i början men det klaffade mer och mer. Vi lärde oss under säsongens gång och var som bäst på våren då vi luggade några av de bästa lagen. Jag är superstolt över killarna som gjorde en prestation väldigt långt över mina förväntningar, säger Jesper Östlund till Handbollsligan.se.

När det stod klart att Tomas Axnér blir ny förbundskapten för damlandslaget dröjde det inte länge innan Östlund presenterades som Axnérs efterträdare i U18-landslaget. Och nu har han alltså röstats fram som årets tränare i Handbollsligan. Östlund fick 55,2 procent av rösterna, tvåan Mikael Franzén fick 20,7 procent.

– Jag är väldigt stolt, säger Östlund till Handbollsligan.se.

All Star Team:

Målvakt: Richard Kappelin, IFK Kristianstad
Vänstersex: Lucas Pellas, Lugi HF
Mittsex: Adam Nyfjäll, IFK Kristianstad
Högersex: Hampus Olsson, HK Malmö
Vänsternio: William Bogojevic, IK Sävehof
Mittnio: Felix Claar, Alingsås HK
Högernio: Andreas Lang, Alingsås HK
Försvarare: Fredrik Teern, Alingsås HK
Tränare: Jesper Östlund, IF Hallby
MVP: Presenteras 3 april

LÄNK: ALL STAR TEAM – TRÄNARE: JESPER ÖSTLUND