NRK: Norge vill ha Jonas Wille som förbundskapten

Jonas Wille byter Kristianstad mot Norge. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

IFK Kristianstads huvudtränare Jonas Wille är Norges förstaval i jakten på en ny förbundskapten för herrlandslaget, enligt NRK. Wille ska ha en utköpsklausul på drygt 800 000 kronor men Kristianstads sportchef Jesper Larsson har än så länge inte bekräftat att förhandlingar pågår.

När Christian Berge meddelade att han slutar som förbundskapten i våras, rekommenderade han att Jonas Wille skulle ta över jobbet efter honom. Wille anslöt till IFK Kristianstad inför den här säsongen men har parallellt fungerat som assisterande tränare åt Berge i det norska landslaget.

Det norska handbollsförbundet utlyste tjänsten i en jobbannons på sin hemsida i mars och nu ska de ha bestämt sig för att satsa på Jonas Wille, enligt NRK:s källor. De ska vara redo att betala Willes utköpsklausul på drygt 800 000 kronor för att lösa honom från IFK Kristianstad.

IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson vill inte bekräfta att det pågår förhandlingar men säger till NRK:

– Om han skulle bli norsk förbundskapten så skulle det vara en stor förlust för oss. Vi har bara haft honom i ett år, men arbetet han har gjort här och lagandan han har skapat, gör att det blir svårt att ersätta honom.

Christian Berge blev förbundskapten för Norge 2014 och avslutade sitt uppdrag i år för att ta över det hårdsatsande norska klubblaget Kolstad. Jonas Wille har tidigare tränat Midtjylland, IFK Skövde, Mors/Thy och nu senast IFK Kristianstad. 2019 blev han utsedd till årets tränare i Sverige (då i IFK Skövde).

Länk: NRK erfarer: Vil ha Wille som ny landslagstrenar i handball