Norska försvarsgeneralen blir kvar i Sävehof

Ystads Eric Schefvert Forsell i kamp med SŠävehofs Vetle Eck Aga. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Sävehof + Vetle Eck Aga = sant i två år till. Partille-klubben skriver i ett pressmeddelande att den norska nian och försvarsbjässen som hämtades in från Bodö 2017 blir kvar i Sävehof i ytterligare två år. 

Livet leker i Sävehof för tillfället. Dels har Partille-laget slagläge mot Malmö hemma imorgon i den fjärde kvartsfinalen av Handbollsligan – där Sävehof leder med 2-1 i matcher. Och nu står det alltså klart att klubben får behålla sin norska glädjespridare Vetle Eck Aga i två år till.

– Perfekt med Vetle ytterligare 2 år, en spelare som är trygg och generös och tar ansvar och delar med sig från sitt kunnande. Vetle har vuxit in i Sävehof och blivit en ”Sävehofare” och ger alltid allt på träning och match. Som tränare är det underbart att ha med sådana spelare att jobba med. Vetle är outstanding i försvar men vill visa att han ska spela i anfall också. För oss är det mycket roligt att vi får njuta av de norska skämten ytterligare i minst 2 år, säger Sävehofs manager Anders Eliasson pressmeddelandet.

Främst är det i försvaret som 25-årige Eck Aga är en tung del av Sävehofs organisation. Därutöver vittnas det från flera håll vilken positiv energi som norrmannen, som hämtades in från norska Bodö sommaren 2017, sprider i omklädningsrummet. Såna egenskaper är inte att vifta bort. Och spelaren själv är väldigt positiv till det nya kontraktet.

– Jag är väldigt stolt och glad för att kunde skriva på ett nytt avtal med Sävehof. En fantastisk förening med härliga människor i och rundt laget. Jag ser fram emot att fortsätta på resan med att ta Sävehof tillbaka till toppen av svensk handboll, känns som att vi har mycket som vi kan bygga vidare på. Gulsvart i hjärtat, säger Vetle Eck Aga.

Vetle Eck Aga:
Född: 1993
Bostadsort: Göteborg
Födelsestad: Bodö (Norge)
Position: M9/V9
Längd: 190 cm
Vikt: 98 kg
Hand: Höger
Elitsäsonger: 2 (8 Norge)
Till Sävehof: 2017
Debut: 2017
Moderklubb: Bodö HK
Klubbar: IK Sävehof 2017- , Bodö HK
Landskamper: 25A, 97U
Meriter: Norskt Cup guld, Norskt Cup silver, NM-silver.