Norrman förstärker Eskilstuna Guif

Melker Norrman. Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån

Ja, alltså inte en norrman utan Melker Norrman från Redbergslid. Den unga mittsexan kommer att förstärka Eskilstuna Guif nästa säsong, det meddelar klubben på sin hemsida

Den VästeråsIrsta-fostrade mittsexan Melker Norrman är ett spännande löfte inom svensk handboll. 20-åringen har spelat 14 U-landskamper för Sverige och var uttagen till Jerry Hallbäcks U21 VM-trupp i Spanien förra sommaren.

Under den gångna säsongen har 20-åringen spelat andrafiol på linjen i Redbergslid bakom Oskar Ysander. Trots det blev det 26 mål, varav 6 kom mot just Guif, hans nya arbetsgivare.

– Jag känner att det är det rätta steget för min fortsatta karriär just nu. Guif är ett ungt och talangfullt lag som har framtiden för sig och jag vill vara med och bidra. Jag tror också att jag kommer kunna få en bra roll i laget som kommer passa mig. Dessutom är jag uppvuxen i Västerås där jag även har familj och vänner vilket såklart talade för beslutet, säger Melker Norrman på Guifs hemsida.

Guif är också glada att kunna locka till sig den 196 centimeter långa mittsexan från Handbollsliga-rivalen Redbergslid.

– Vi är glada över att värva Melker. Stor M6:a med gott om rutin trots sin unga ålder. Han kommer bli en viktig pjäs både i försvaret och anfallet, säger Andreas Adolfsson från Guifs sportråd på hemsidan.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here